Nieuws

Jack Middelburg verkozen tot Geochemistry Fellow

Jack Middelburg (Universiteit Utrecht) is benoemd tot een van de Geochemistry Fellows van 2019 door de Geochemical Society (GS) en European Association of Geochemistry (EAG). De prestigieuze eretitel zal deze zomer tijdens de jaarlijkse Goldschmidt conferentie in Barcelona aan hem worden uitgereikt.

prof. dr. Jack Middelburg

De eretitel Geochemistry Fellow wordt jaarlijks vertrekt aan buitengewone wetenschappers die in de afgelopen jaren een grote bijdrage hebben geleverd aan de geochemie. De Geochemical Society en European Association of Geochemistry vinden het “belangrijk om het brede spectrum van de wetenschappelijke presentaties die geochemie verder vooruit helpen te onderkennen.”

Hoogleraar geochemie
Prof. dr. Jack Middelburg is hoogleraar Geochemie, directeur onderzoek voor het departement Aardwetenschappen van de Universiteit Utrecht en KNAW-lid. Hij wordt nationaal en internationaal erkend als een vooraanstaand onderzoeker in de aquatische wetenschappen. Zo ontving Middelburg in 2016 de ASLO Hutchinson Award en Vladimir Ivanovich Vernadsky Medaille van de EGU als erkenning van zijn uitmuntede wetenschappelijke bijdragen.

Eerdere laureaten
Voor het onderzoek van NESSC richt Middelburg zich op het bestuderen van proxy’s over klimaatomstandigheden in een ver verleden en het beter doorgronden van mechanismen die veranderingen van het klimaat versterken of verzwakken. Middelburg is de derde NESSC-onderzoeker die wordt benoemd tot Geochemistry Fellow. Vorige laureaten zijn prof. dr. Jaap S. Sinninghe Damsté (Universiteit Utrecht/NIOZ) en prof. dr. Stefan Schouten (Universiteit Utrecht/NIOZ).