Outreach

Outreach

Public outreach is belangrijk voor NESSC. Op deze website kan iedereen meer te weten te komen over ons onderzoek, door het lezen van de interviews, nieuwsberichten of het bekijken van de video. NESSCs sociale media accounts (Facebook, Twitter) zijn heel actief en publiceren relevante informatie voor zowel onze wetenschappers als onze andere volgers.TPA still - Introfilm02

Een van de belangrijke doelstellingen van NESSC is “educating the next generation climate researchers”. Die lijn doortrekkende ziet NESSC scholieren in de laatste fase van middelbare school als een heel belangrijk publiek. Door een platform te creeëren dat speciaal gericht is op deze jonge mensen, wil NESSC scholieren bekend maken met ons onderzoek en ze enthousiast maken voor (klimaat)wetenschap – vlak voordat ze zelf een studie moeten kiezen.

Het outreach project voor middelbare scholieren heet Tipping Point Ahead (www.tippingpointahead.nl). De site bestaat uit filmpjes, interviews en informatie over de onderzoeksprojecten binnen NESSC. De focus van het project ligt op de mensen die het onderzoek doen: waaraan werken ze, en waarom vinden ze het zo leuk?

Om de onderzoekers ook te kunnen volgen in het proces van hun onderzoek, plaatsen we op deze pagina’s blogs en artikelen. Voor meer updates kunt u ook op onze Facebookpagina terecht.

TPA Introfilm still