Nieuws

Appy Sluijs benoemd tot lid KHMW

NESSC-onderzoeker Appy Sluijs is benoemd tot lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Sluijs, hoogleraar Paleoceanografie aan de Universiteit Utrecht, is een van de 22 nieuwe leden die dit jaar toetreden tot het oudste ‘Geleerde Genootschap’ in Nederland. Onder andere Marie Curie, Niels Bohr en Albert Einstein waren in hun tijd lid van het KHMW.

prof. dr. Appy Sluijs

Sluijs: ”Hoe geweldig is het toe te treden tot een instituut waar ook Hiëronymus van Alphen, Chris Buys Ballot, Charles Darwin, Albert Einstein, Friedrich Went en Johanna Westerdijk nog lid van waren? Dit is een enorme eer en ik kijk er naar uit om met de leden kennis te maken, of ze nu uit de wetenschap of uit andere geledingen van de samenleving komen.”

Tipping Point Ahead
Het genootschap houdt zich sinds 1752 bezig met het bevorderen van de wetenschap door een brug te slaan tussen wetenschap en samenleving. De ruim 500 wetenschappers van de KHMW zijn onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van wetenschappelijke activiteiten die de afstand tussen de burger en wetenschap verkleinen.

Sluijs noemt Tipping Point Ahead, het educatieprogramma van NESSC met een groeiend aantal educatieve filmpjes, lesmaterialen en nascholingsdagen voor docenten, als een mooi voorbeeld hoe complexe wetenschap relevant en bruikbaar voor een breder publiek kan worden gemaakt. “Tipping Point Ahead vormt op deze manier ook een platform voor jonge NESSC-wetenschappers om over het allernieuwste onderzoek naar klimaatverandering te vertellen en zo een nieuwe generatie te inspireren.”

Website KHMW:
https://khmw.nl/