Agenda

Nascholingsmiddag Klimaatverandering

Op woensdagmiddag 6 oktober 2021 organiseert educatieprogramma Tipping Point Ahead de vierde Nascholingsmiddag Klimaatverandering.

De Nascholingsmiddag is in de eerste plaats bedoeld voor HAVO/VWO‐docenten Aardrijkskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie & NLT met interesse om te doceren over klimaatverandering in de klas. De editie van dit jaar wordt georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW),  ClimateContact en Scientists4future.

Aanmelden reservelijst
Vanwege het hoge aantal aanmeldingen is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor het live bijwonen van de Nascholingsmiddag Klimaatverandering. Om de KNAW-webinar online te kunnen volgen kunt u zich hier registreren via de KNAW.
Tipping Point Ahead hanteert een reservelijst voor mensen met interesse om de workshops live of online bij te kunnen wonen. Om u hiervoor aan te melden, kunt u tot en met maandag 4 oktober contact met ons opnement via redactie@tippingpointahead.nl

Perito Moreno gletsjer, Patagonië, Argentinië. Foto: pclvv/Flickr

Wat leert u?
De middag start met de KNAW-webinar: Oplossingen voor klimaatverandering waar vier toonaangevende sprekers in korte presentaties zullen ingaan op zowel de problematiek als de oplossingen voor klimaatverandering. Wat zijn de verwachtingen en consequenties van een stijgende zeespiegel voor Nederland? Hoe worden er oplossingen op internationaal en nationaal niveau gesmeed, en bieden deze voldoende antwoord? Na een korte pauze wordt het programma vervolgd met twee actieve workshops, onder andere over manieren om de aarde af te koelen en over het nabootsen van klimaatonderhandelingen in de klas.

Voorlopig programma
13:45 – 14:00             Inloop & ontvangst

14:00 – 16:00             KNAW-Webinar: Oplossingen voor klimaatverandering

Lezingen en paneldiscussie met klimaatwetenschappers Roderik van de Wal (Universiteit Utrecht) en Heleen De Coninck (TU Eindhoven), ZKH Jaime de Bourbon de Parme (Klimaatgezant Nederland) en Ed Nijpels (voorzitter Voortgangsoverleg Klimaatakkoord)

16:00 – 18:30             Workshops door Tipping Point Ahead en Scientists4future
Workshop: Klimaatonderhandelingen in de Klas
Workshop: Kunnen we de aarde afkoelen?

18:15 – 19:30             Borrel & afsluiting

Locatie
KNAW, Het Trippenhuis
Kloveniersburgwal 29
Amsterdam

Kosten
Mede door sponsoring van NESSC is deelname voor docenten gratis.

Lesmaterialen
De Nascholingsdag Klimaatverandering sluit aan op de lesmodules en LesSnacks van het Tipping Point Ahead-onderwijsprogramma.

Contact
Voor overige vragen kunt u contact opnemen via: redactie@tippingpointahead.nl