Nieuws

Jack Middelburg verkozen tot AGU Fellow

Jack Middelburg (Universiteit Utrecht) is benoemd tot een van de AGU Fellows van 2022 door de American Geophysical Union (AGU). Hij krijgt deze prestigieuze eretitel officieel uitgereikt tijdens de jaarlijkse AGU conferentie eind dit jaar.

prof. dr. Jack Middelburg

De AGU, een van ’s werelds grootste organisaties voor aardwetenschappers, benoemt ieder jaar een select aantal van hun eigen leden tot AGU Fellow. Samen met 53 andere leden is Middelburg dit jaar door de AGU geselecteerd voor deze prestigieuze eretitel vanwege zijn uitmuntende wetenschappelijke bijdragen en het verleggen van de grenzen van aardwetenschappelijk onderzoek. Middelburg ontvangt de eretitel officieel tijdens de jaarlijkse AGU conferentie in december, dit jaar georganiseerd in Chicago.

Internationale erkenning
Prof. dr. Jack Middelburg is hoogleraar Geochemie, directeur onderzoek voor het departement Aardwetenschappen van de Universiteit Utrecht en KNAW-lid. Voor NESSC richt hij zich op het bestuderen van proxy’s over klimaatomstandigheden in een ver verleden en het beter doorgronden van mechanismen die veranderingen van het klimaat versterken of verzwakken.

De afgelopen jaren werd Middelburg nationaal en internationaal erkend als een vooraanstaand onderzoeker in de aquatische wetenschappen. Hij ontving in 2016 de ASLO Hutchinson Award en Vladimir Ivanovich Vernadsky Medaille van de EGU als erkenning van zijn uitmuntede wetenschappelijke bijdragen. In 2019 werd hij verkozen tot Geochemistry Fellow door de Geochemical Society (GS) en European Association of Geochemistry (EAG).